Gebitsbehandeling van de hond

Het gebit van uw hond is erg belangrijk. Heeft uw hond last van zijn gebit, dan zal hij waarschijnlijk minder/niet gaan eten met alle nadelige gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Evenals mensen kunnen dieren ook last krijgen van tandsteen.

Het is een kalkafzetting op tanden en kiezen die vaak gepaard gaat met een bacteriële infectie. Door deze infectie trekt het tandvlees vaak wat terug en komt de ontsteking ook tussen wortel en tandkas. Daardoor gaan elementen los staan.

Het geeft naast pijn ook vaak een hele onaangename geur.   

Belangrijk is dan ook om regelmatig het gebit van uw huisdier te controleren. Controleren op tandsteen maar ook op rode tandvlees randen en op losse elementen. Omdat het lastig is om een dier in de bek te kijken en goed een oordeel te kunnen geven, is een narcose veelal een goede oplossing. Dan kun je rustig het gebit inspecteren en indien nodig schoonmaken.

Bij het schoonmaken halen we eerst met tandsteen krabbers de grote plakken tandsteen weg. Daarna gaan we met een ultrasoon apparaat langs alle tanden en kiezen om het restant van het tandsteen en de tandplaque te verwijderen.

Als laatste polijsten we alle tanden en kiezen. Het polijsten is nodig omdat je daarmee het oppervlak van de tanden en kiezen weer glad maakt. Op een glad oppervlak heb je minder kans op tandplaque verzameling dan op een ruw oppervlak.

Preventie

Er zijn diverse mogelijkheden in de handel om tandplaque vorming tegen te gaan, maar de allerbeste en enigst echt afdoende is het gewone tanden poetsen als bij ons. Wij bieden gratis een poetsinstructie aan.

Voeders zijn er op de markt die tandsteen vorming tegen gaan, zoals van royal canin Dental en van hill's T/D. Vet aqua dent voorkomt ook tandplaque vorming en is een middel dat door het drinkwater van uw huisdier gaat.

Orthopedie bij honden

Bekijk de verschillende orthopedische aandoeningen die bij honden voor kunnen komen.

Bekijk onze specialismen