Terug naar Over ons

Plattegrond

Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het Dierenziekenhuis in Oldenzaal.

4 spreekkamers
4 spreekkamers

Er zijn 2 spreekkamers voor honden en 1 speciaal voor katten. De 4e spreekkamer wordt voornamelijk gebruikt om echo's te maken en onze oogspecialist zit hier altijd. In een spreekkamer vindt het eerste onderzoek van uw dier plaats.

3 operatiekamers
4 operatiekamers

In deze ruimtes vinden de operaties plaats. Daar hangen grote operatielampen en in elke kamer is gasanesthesie met beademing. Orthopedie, Tandheelkunde en weke delen chirurgie hebben ieder een eigen operatiekamer. In deze ruimte mag je alleen komen met speciale kleding en schoenen.

2 wachtruimtes voor honden en katten
2 wachtruimtes voor honden en katten

Om zoveel mogelijk stress te vermijden hebben honden en katten ieder hun eigen wachtkamer. Daarnaast zijn onze wachtruimtes groot zodat iedereen genoeg ruimte heeft en de dieren, onze patiënten, geen last hoeven te hebben van elkaar.

voorbereidingsruimte
voorbereidingsruimte

In deze ruimte maken we de dieren gereed voor de operatie. Dus geven we hier de narcose en worden ze geschoren en gewassen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

sterilisatieruimte
sterilisatieruimte

In ruimte is eigenlijk de keuken van het operatiegedeelte. Hier wordt alles wat gebruikt is tijdens een operatie weer schoon en steriel gemaakt. Juiste steriliteit is meer dan belangrijk. Deze ruimte is alleen toegestaan voor bevoegden.

röntgenruimte
röntgenruimte

In deze ruimte maken we digitale röntgenfoto’s. Röntgenstralen geven een duidelijk beeld van het inwendige. Deze straling blijft alleen binnen deze ruimte door de dikke muren van deze ruimte en een deur die met lood bekleed is.

fysiotherapie
fysiotherapie

Voor een snellere revalidatie na operatie of blessure kan de fysiotherapeut hierin ondersteunen. Daarnaast staat hier een waterbak waarin honden kunnen bewegen op een loopband zonder dat ze last hebben van hun gewicht.

apotheek & balie
apotheek & balie

Dit is het centrum van de praktijk. Hier meldt u zich, kunt u terecht met al uw vragen. In deze ruimte worden ook al uw telefoontjes beantwoord en worden de medicijnen bewaard die uw huisdier voorgeschreven krijgt. Het leuke is, als u voor de balie staat kunt u direct in de orthopedie OK kijken.

grote kantine en lezingen ruimte
grote kantine en lezingen ruimte

In deze ruimte kunnen we ons terugtrekken om even stoom af te blazen (af en toe een pauze met een kop koffie en een goed gesprek geeft een positieve werksfeer). Maar deze ruimte gebruiken we ook om te vergaderen en lezingen te geven.

onderzoek
onderzoek

Dit is een minilaboratorium. Hier kunnen we bloed, urine en poep onderzoeken. Ook kunnen we met de microscoop kijken naar cellen, bijv van bobbels om te kijken of ze goed- of kwaadaardig zijn.

CT scanruimte
CT scanruimte

In deze ruimte de CT scan. Een CT scan maakt eigenlijk in een hele korte tijd wel 200 röntgenfoto’s. Dus deze ruimte is extra goed beveiligd om geen straling door te laten. De CT scan zelf is weegt wel 2000kg. U mag gerust eens komen kijken.

hondenopvang kattenopvang ziekenboeg
honden- en kattenopvang en ziekenboeg

In deze ruimtes worden onze patiënten, uw dieren, verpleegd. Hier hebben we ook overal camera’s hangen zodat we ook via onze telefoon en ipads de dieren in de gaten kunnen houden.