Gedrag

Elke hond moet opgevoed worden om in onze maatschappij te kunnen leven zonder problemen. Het natuurlijke gedrag van honden is immers anders dan het gedrag dat wij graag zien van een huisdier. Een hond moet leren welke regels er gelden, wie de baas is en hoe hij zich in bepaalde situaties moet gedragen. Dit geldt voor alle honden. Van klein tot groot, van jong tot oud.

Heeft u een pup aangeschaft, dan moet u hier veel tijd en energie in steken. Een pup kent immers nog vrijwel niets.

Goed gedrag is zeer belangrijk om te belonen. Ongewenst gedrag  moet u negeren en nog beter  voorkomen. Gedrag wat een hond niet kent hoeft niet te worden afgeleerd. Dit betekent dat u vooruit moet denken. Maak uw huis puppy proof!                                                         

Zorg dat voor het hele gezin duidelijk is welke regels er gelden. Ze zorgen voor rust en duidelijk voor de pup.

Een volwassen hond in huis nemen  zal ook tijd en energie van u vragen. Weliswaar heeft de hond al een opvoeding gehad. Maar of dit de juiste was is de vraag. Er zijn nu andere regels en deze zal hij moeten leren. Wees duidelijk en consequent. Negeer ongewenst gedrag en beloon goed gedrag.

Is erg gedrag wat u wilt afleren, wees dan duidelijk en laat zien wat wel mag. Bestraf niet!

Het is altijd verstandig met een nieuwe hond op cursus te gaan. Met de hulp van een ervaren instructeur leert de hond hoe leuk het is om te luisteren. Bouw je een goede band op met je hond en leer je de hond om te gaan met soort genoten.

 

Orthopedie bij honden

Bekijk de verschillende orthopedische aandoeningen die bij honden voor kunnen komen.

Bekijk onze specialismen