Jaarwisseling

De feestelijke jaarwisseling ervaart een hond of kat vaak niet als heel prettig. Er zijn huishoudelijke tips wat het dier al meer rust kan geven.

Door de gordijnen te sluiten en de radio of tv aan te zetten, zal het geluid van vuurwerk minder zijn. Probeer een zo normaal mogelijke sfeer in huis te hebben. Verzet geen mandjes of voerbakken. Troost uw hond of kat niet bij het bang zijn, dit versterkt het gedrag om bang te zijn, maar geef het een plek om zich evt. verschuilen.

Daarnaast kan u een verdamper gebruiken:                                                                                                   

De DAP verdamper en -halsband geven feromonen af welke voor de hond als rustgevend worden ervaren. Ze zullen zich relaxter voelen bij stress. De  verdamper werkt het beste in een afgesloten, niet al te grote, ruimte.

Soms is het nodig het dier met medicatie te ondersteunen.  Alprazolam zijn tabletjes die rust geven en angst verminderend werken. Voor een optimale werking, is het verstandig, om 3 dagen voor oudjaarsdag al te starten met het geven van alprazolam Ze dienen minimaal een uur voor een angstmoment te worden gegeven en werken ongeveer 8 uur lang. Het mag 3-4 keer per 24 uur worden ingegeven.  Ook de eerste dagen in het nieuwe jaar is het geven van alprazolam verstandig.

Voor zeer angstige honden mag er zelfs al weken voor oud en nieuw gestart worden met geven van Alprazolam.

Orthopedie bij honden

Bekijk de verschillende orthopedische aandoeningen die bij honden voor kunnen komen.

Bekijk onze specialismen