Parasieten
PetChek testkit Teken Vlooien Wormen

PetChek testkit

Heeft uw hond darmparasieten?

Houdt uw huisdier en uw gezin gezond met behulp van een eenvoudige test. Door de belangrijke rol die uw hond heeft in uw gezin, doet u er als eigenaar natuurlijk alles aan om uw hond gezond en fit te houden. Regelmatige controle op parasieten, zoals vlooien en teken is u dan vast niet vreemd. Naast parasieten die je kan zien, leven er ook parasieten die je niet met het blote oog kan zien, Deze leven in de darmen. Er is nu een eenvoudige manier om uw hond te testen op darmparasieten.

Het algemeen geldende advies is om uw hond 4 x per jaar te ontwormen. De gedachten hierachter is om individueel de hond vrij te  houden van darmparasieten. Maar ook om besmetting via andere honden te verlagen. Het ontwormen is natuurlijk niet preventief en hierdoor is de kans op besmetting na een aantal weken weer mogelijk. Ook kan het zo zijn dat op het moment van ontwormen uw hond geen darmparasiet heeft.

De petchek testkit is een snelle en makkelijke manier om de aanwezigheid van spoelwormen, haakwormen, zweepwormen en giardia in de darmen van uw hond te testen. Onnodig gebruik van medicijnen wordt zo voorkomen en is er wel een besmetting, kan er met de juiste medicatie worden behandeld.

De testkit kunt u kopen bij het dierenziekenhuis en bevat:

  • Eenvoudige stap voor stap instructies
  • Klein buisje (met het schepje voor het nemen van een monster)
  • Groter buisje om het kleine buisje in te doen, voor extra bescherming tijdens het verzenden
  • Eenvoudig aanvraagformulier dat de eigenaar zelf moet invullen
  • Barcode sticker (op het formulier) om het buisje met ontlasting te labelen
  • Geadresseerde en gefrankeerde verzenddoos

De uitslag wordt rechtstreeks naar het dierenziekenhuis gestuurd. Zodra wij deze hebben ontvangen, zullen wij contact opnemen met de eigenaar met een passend advies.

 

 

Orthopedie bij honden

Bekijk de verschillende orthopedische aandoeningen die bij honden voor kunnen komen.

Bekijk onze specialismen