Vakantie

Wanneer u uw hond mee neemt op vakantie naar het buitenland, moet u voldoen aan bepaalde eisen.

Wat neem ik mee?

Zo moet u in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort van de hond, welke volledig en correct ingevuld hoort te zijn. Voorzien van een stempel en handtekening van de dierenarts.

De hond moet rabiës (hondsdolheid) geënt zijn  (minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven), gechipt en geregistreerd zijn bij een databank. 

Zorgt u voor de juiste parasieten bestrijding. Sommige landen kennen andere parasieten dan hier in Nederland, waarvan honden ernstig ziek kunnen worden. Daarom is het goed te weten waarvoor u uw hond moet beschermen.

Het kaartje hieronder geeft aan welke parasieten u moet bestrijden, in welk gebied.
Onze assistentes kunnen u de juiste preventiemiddelen voorschrijven.


 vakantie met de hond

Legenda:
Geel:    Reguliere wormsoorten, vlooien, teken en de vossenlintworm.
Rood:   Reguliere wormsoorten, vlooien, teken, zandvliegjes en de hartworm.
Groen:  Reguliere wormsoorten, vlooien, teken.
 

Daarnaast hebben veel landen speciale eisen voor invoer van huisdieren, bijv. de honden autogordel. Kijkt u voor de actuele eisen op: www.licg.nl

Let op: kijk niet alleen uw eindbestemming, maar naar alle landen waar u met uw  huisdier doorheen reist. Sommige honden hebben last van reisziekte. Ook hiervoor is medicatie verkrijgbaar.

In het pension

Gaat uw hond niet mee, maar in een pension, reserveer dan tijdig een plek voor uw viervoeter. Zorg dat u een volledig ingevuld dierenpaspoort van uw hond kan achterlaten bij het pension. De kennelhoest enting (minimaal 5 dagen van tevoren gegeven) is verplicht voor het pension.

Denkt u ook aan evt. dieetvoeding en medicatie die uw hond gebruikt en bescherm uw hond tegen vlooien en teken voordat deze naar het pension gaat.

Er is een gratis App voor uw iphone of android, en wel de vakantie-app.
Wij wensen u en uw huisdieren een fijne vakantie

Orthopedie bij honden

Bekijk de verschillende orthopedische aandoeningen die bij honden voor kunnen komen.

Bekijk onze specialismen