Indentificatie chip voor katten

Om uw dier te laten chippen kunt u terecht bij de dierenarts. Dit kan tijdens een gewoon consult en is in de meeste gevallen te combineren met andere behandelingen.

Met behulp van een injectienaald wordt de chip onder de huid gebracht. Dit gebeurt tussen de schouderbladen of links van de hals.

Het inbrengen van een chip is te vergelijken met een onderhuidse injectie zoals bij de jaarlijkse vaccinatie: het dier voelt een prikje. Met een scherpe injectienaald wordt een klein gaatje in de huid geprikt wat verder opgerekt wordt bij het inbrengen van de chip. De code die gelinkt is aan de chip wordt op een registratieformulier met de gegevens van de eigenaar verstuurd naar de databank.

De databank waar u zich aanmeldt is verplicht u een digitaal of schriftelijk registratiebewijs te sturen. Hierop staan de registratiegegevens vermeld. Bewaar dit goed!

De dierenarts of eventueel een asiel of dierenambulance kan voor u de chip aflezen. Hiermee kunt u op www.chipnummer.nl controleren of en waar de kat geregistreerd staat. Als u een kat koopt met een chip, vraag dan om het registratiebewijs.

 

 

Orthopedie bij katten

Bekijk de vele verschillende orthopedische aandoeningen die bij katten voor kunnen komen.

Bekijk onze specialismen