Februari is landelijke de maand van het gebit

Februari is landelijke de maand van het gebit

Het is weer bijna Februari en dat is landelijk de maand van het gebit. Onze kliniek vraagt extra aandacht voor het gebit van huisdieren en dat is niet zonder reden. Op de leeftijd van twee jaar heeft maar liefst 80% van de honden en 70% van de katten gebitsproblemen.

Bewustwording is dus belangrijk, net als het goed schoonhouden van het gebit en het regelmatig laten controleren. Dit kan een hoop ongemak en pijn voorkomen.

Een gezond gebit. 

Vroegtijdig opsporen en behandelen van gebitsproblemen, kan voor uw huisdier een gezonder, beter en blijer leven betekenen.

Een groot aantal afwijkingen welke kunnen voorkomen bij het gebit van uw huisdieren, zijn tandplaque, tandsteen, ontsteking van het tandvlees, ontsteking van het kaakbot, open wortelkanalen en/of afwijkingen in de positie van tanden en kiezen.

In de mond van uw huisdier zit zeer bloedrijk tandvlees. In tandplaque zitten zeer veel bacteriën. Indien de barrière van het tandvlees word onderbroken, kunnen deze bacteriën heel gemakkelijk het lichaam van uw huisdier binnenkomen en diverse organen aanvallen. Uit deze ongezonde situatie kunnen dus hartproblemen, nierfalen, kreupelheden, leverontstekingen ontstaan.

Gratis gebitscheck

In de maand februari kunt u samen met uw huisdier bij ons langs te komen zodat wij het gebit van uw hond of kat kunnen controleren. Hiervoor kunt u tot en met dinsdag 26 februari 2019 een afspraak maken bij één van onze assistentes. Zij zal bij deze gebitscontrole wat vragen met u doornemen en vervolgens het gebit van uw huisdier nakijken. Aansluitend kan zij een goed advies geven omtrent de behandeling van het gebit.

Als bij de controle blijkt dat het beter is om het gebit schoon te laten maken dan kan dat ook in deze maand.

We hebben deze maand ook leuke acties.

  • Gratis tandenborstel en hondentandpasta bij een gebitsbehandeling.
  • Gratis polijsten van het gebit bij een gebitsbehandeling.
  • 10% korting op gebitsproducten en gebitsvoeders.
  • Een goody bag bij een gebitscontrole of behandeling.

 

We zien u graag in de maand van het gebit.