Hydrotherapie


Honden kunnen net zoals mensen klachten krijgen in het bewegingsapparaat. Soms heeft dit te maken met erfelijke gewrichtsafwijkingen, maar ook hernia’s en rugproblemen door trauma of veroudering zijn veel geziene klachten. Deze klachten kunnen soms verholpen worden door een orthopedische ingreep. Voor een beter herstel is het soms goed om 2 weken na de ingreep uw hond te laten behandelen door een dierfysiotherapeut.
Binnen ons dierenziekenhuis werken wij samen met dierfysiotherapeut Dominique Frohoff. Zij heeft de beschikking over onze aquatrainer en geeft hierin hydrotherapie.
Elke woensdag tussen 16.00-17.00 heeft zij een inloop spreekuur

Een aquatrainer is een bak die gevuld wordt met water. De bodem van de bak is uitgerust met een loopband. Door gebruik te maken van de aquatrainer kan de hond gecontroleerd bewegen. De hoogte van het water, de snelheid van de loopband en de temperatuur van het water zijn variabel en onafhankelijk van elkaar in te stellen. Deze variabelen zijn samen met de tijdsduur van de training en de pauzes meetbaar, zodat voor elke hond een ideaal trainingsprogramma samengesteld kan worden.
Voor meer informatie belt u met het dierenziekenhuis of kijkt op www.fysio-voor-dieren.nl