Oogheelkunde Cataract PRA

Oogheelkunde

Vanaf 1 januari 2015 is Mevrouw Christiane Görig, oogspecialist, 1 x in de 3 a 4 weken werkzaam in ons dierenziekenhuis. Zij is gespecialiseerd in oogheelkunde en zal honden, katten, knaagdieren en vogels behandelen met oogaandoeningen. Ook voert ze oog screenings uit.

De screening onderzoeken zijn gericht op honden die voor de fokkerij gebruikt worden. Het is belangrijk alleen met honden te fokken die geen erfelijke oogaandoening hebben. Afwijkingen waarnaar gezocht wordt tijdens die onderzoeken zijn bijvoorbeeld PRA (progressieve retina atrofie) of cataract (grauwe staar). Dit zijn erfelijke oogaandoeningen die helaas veel voorkomen bij rashonden.

Voor een erfelijk oogonderzoek is het van belang, dat u een half uur eerder dan uw afspraak bij de oogarts, aanwezig bent. De ogen van uw hond moeten een half uur voor het onderzoek worden gedruppeld. Ook dient u het eigendomsbewijs en de stamboom van uw hond mee te nemen.

Aangezien er veel verschillende hondenrassen zijn, zijn er ook verschillende onderzoeken verplicht door de rasverenigingen. U bent zelf verantwoordelijk om te weten welke onderzoeken dit zijn.

Het is mogelijk om officiële HD en ED röntgenfoto's en patella onderzoek te  combineren met het bezoek aan de oogarts. Geef dit duidelijk aan bij het maken van de afspraak. Ook moet u een eigen account hebben bij de Raad van beheer.

Mevr Görig is aanwezig op:

Helaas heeft mevrouw C. Görig besloten om alleen nog op vaste kliniek te werken en zal 25 september voor het laatst hier zijn.

Vrijdag 28 Augustus

Vrijdag 11 September

Vrijdag 25 September

 

 

 

 

Gerelateerd