MRI

De MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een beeldtechniek die gebruik maakt van een sterk magnetisch veld en geluidsgolven. De weke delen in het lichaam, zoals de hersenen, het ruggenmerg en de buikorganen kunnen met deze techniek het best in beeld worden gebracht. Door opnames te maken in verschillenden richtingen, verkrijgen we een 3 dimensionaal beeld van het gebied. Het is een moderne, veilige en effectieve diagnostische test, een van de meest gedetailleerde beeldvormingsmethoden.

Voorzorgmaatregelen

Voor het maken van een MRI wordt de patiënt opgenomen in het Dierenziekenhuis. De patiënt moet nuchter zijn en het zeer belangrijk vooraf na te gaan of de patiënt mogelijk ijzer in het lichaam heeft. U moet dan denken aan ijzerdraden door een bijvoorbeeld een operatie of een mogelijk luchtbukskogeltje. Doordat onze MRI een high field MRI is en er gebruik wordt gemaakt van een magnetische veld, kan dit namelijk brandwonden geven. Bent u hier niet zeer van, dan is een röntgenfoto vooraf aan de MRI verstandig om te maken. De meeste huisdieren hebben een chip, het nog niet voorgekomen dat deze chip niet meer af te lezen was na het maken van een MRI. Toch zou het in theorie mogelijk kunnen zijn. Het plaatsen van een nieuwe chip is mogelijk, wel zijn deze kosten voor de eigenaar.

Het onderzoek

Na een lichamelijk onderzoek wordt de patiënt onder narcose gebracht. Voor het maken van de MRI moet de patiënt namelijk volledig stil liggen. Door een tube aan te brengen in de luchtpijp kunnen we, met zuurstof en narcosegas, de patiënt onder narcose houden en goed monitoren.

Na het maken van de MRI zal de patiënt uitslapen in de opname en kan later, als deze goed wakker is, weer naar huis.

De beelden van de MRI worden verzonden naar de radioloog. Deze zal ze beoordelen en hiervan een verslag maken. De uitslagen zullen we de eigenaar zo spoedig mogelijk bekend maken.