Chirurgie
Gespleten gehemelte (palatoschisis) Hernia Perinealis Kaaktumor Laparoscopie Larynx-paralyse Medische plastische chirurgie Neusvleugels Ooglidcorrecties Palatum molle Sterilisatie & Castratie

Medische plastische chirurgie

Ook bij huisdieren wordt plastische chirurgie uitgevoerd. Het corrigeren van een medische aandoening, aangeboren of erfelijke afwijkingen moet de gezondheid van het huisdier ten goede komen!

Lipplooien

Sommige honden hebben veel huid- en lipplooien, denkt u aan de shar-pei, de engelse- en de franse bulldog. Het schoonhouden van deze plooien is niet altijd even makkelijk. In deze plooien blijft makkelijk vuil en smeer zitten, waardoor de huid hier ontstoken raakt. Door de huid te verwijderen en plooien wat strakker te strekken, voorkom je huidontsteking en irritatie.
Ook komt lipplooi ontsteking vaak voor bij de cocker spaniel. Klachten zijn; erg stinken uit de bek, maar wel een schoon gebit en pijn bij aanraking. Ook hier is een stukje medische plastische chirurgie de oplossing.

Huidflap

Bij sommige tumoren of verwondingen kan het zijn dat er te weinig normale huid is om de wond te sluiten. Door de huidflap techniek toe te passen, kunnen grote en moeilijke wonden toch worden gesloten.